miercuri, 23 octombrie 2013

Obsesia Papetariei

Ador produsele de papetărie, sunt mare fan si am ceva obiecte interesante in colecție.
Istoria papetăriei a început de când Egiptenii antici au început să scrie pe papirus cu stilouri din trestie făcute din Juncus Maritimus.
Penele de gâscă au fost cel mai utilizat instrument de scris înaintea celui de-al XIX-lea secol. Acele stilouri erau de fapt din pene groase de gâscă. Acestora li se înmuia coada în cerneală după care puteau imprima cerneala pe orice suprafață plană pentru un timp, după care trebuiau reîmbibate, nu erau sigure si lasau mereu urme de cerneala.
Tocurile de scris se pare că au o origine foarte veche. Un toc de scris din Bronza fost găsit în ruinele de la Pompei arătând că acestea au fost folosite în anul 79. 
 În timpul celui de-al XIX-lea secol tocurile de scris au înlocuit penele de scris. Din 1850 calitatea penițelor din oțel s-a îmbunătățit. Astfel stilourile cu penițe din metal au intrat în folosință generală, chiar dacă acestea trebuiau la rândul lor să fie scufundate în cerneală pentru a putea scrie.
Inventatorul român Petrache Poenaru vâlcean de origine, a inventat primul stilou cu pompiță, iar Lewis Edson
 a preluat ideea românului transfomându-l într-un stilou ce se poate umple prin intermediul peniței.
Primul pix a apărut in 1988 pentru John Loud.
Iata ca datorita oamenilor creativi astazi ne putem scrie ideile pe hârtie  totul este mult mai ușor si chiar dacă am evoluat si scriem din ce in ce mai putin pe hârtie cu pixul sau stiloul in unele domenii aceste instrumente sunt nelipsite.
Am o colecție satisfăcătoare de produse de papetărie, agrafe, stilouri, pixuri, creioane mecanice, pixuri pilot colorate pe care le ador scriu șterg si corectez, capsatoare, perforatoare, caietele si agende.
Daca ar fi sa aleg trei produse de papetărie pe care le folosesc in fiecare zi ar fi greu însă nu imposibil, asa ca iată: pixul pe care îl am in permanenta pe birou, agenda in care îmi scriu întâlnirile, evenimentele, organizez totul pe zile ore si ma ajuta sa nu uit nimic si post-itul pe care scriu mesajele scurte si diverse lucruri.
Datorita celor de la Stampile online am descoperit pixurile cu stampila, mi se pare o inovatie tare interesanta si utila.
Iata si o descriere oficiala pe site:
Pixurile Goldring Style sunt instrumente de scris elegante ce reprezintă o soluţie ideală pentru o ştampilă personală, uşor de purtat.
Ştampilele se pot personaliza cu adresă, date personale, pot fi utilizate ca parafă medicală sau pot fi personalizate cu textul, logo sau sigla care vă reprezintă. 
Pixul este dotat standard, cu mină de culoare albastră iar tuşiera pentru ştampilă este de culoare neagră.
Pixurile se livrează în două variante de casete: în casetă elegantă de culoare neagră care la interior este, acoperită cu saten alb în casetă neagră din plastic. Dimensiunea de imprimare: 35 x 7 mm, maxim 3 linii de text.
*Articol scris pentru SuperBlog 2013  Proba 9. Stampile si obiecte de papetarie accesibile

5 comentarii:

Postări populare

Powered By Blogger