luni, 14 octombrie 2013

Tentatii (i)rezistibile

De la obsesie la dependență nu este decât un pas si acel pas se numește tentație.



Pornind de la un film de comedie Tentații irezistibile, vreau sa vorbim astăzi despre tentațiile zilnice care ne pot duce către dependenta.

Descrierea scurta a filmului:
``Comedie serioasa despre dependenta de sex, filmul “Thanks for Sharing” / „Tentatii (i)rezistibile” prezinta povestea a 3 dependenti de sex si a celor apropiati lor. Cei trei, un consultant pe probleme de ecologie, cu spirit ascuțit de competiție, un tată de familie cu o carieră de succes, dar cu probleme în viața de zi cu zi, și un medic de urgențe care și-a pierdut complet controlul, se luptă cu dependența de sex și, prin oricâte încercări trec, întotdeauna sunt gata să se sprijine unul pe celălalt. Luați separat, fiecare e deștept, fermecător și… cu moralul la pământ, dar împreună ajung să realizeze că s-ar putea să aibă o șansă reală la fericire.În distribuție îi regăsim pe Mark Ruffalo, nominalizat la Oscar, pe Tim Robbins, câștigător de Oscar, dar și pe Gwyneth Paltrow, Josh Gad, Joely Richardson si Patrick Fugit``

Este un fim din care poți învăța multe si dacă ai o dependenta poate te ajuta într-un mod plăcut sa înțelegi gravitatea problemei tale.
Acum ceva vreme dependenta era asociata doar cu  o stare ce se referă la o situație de intoxicație cronică ce rezultă din administrarea repetată a unui drog sau medicament și care se manifestă prin nevoia de a continua această administrare, astăzi dependenta ia diferite forme si este variata, cred ca în fiecare zi poți descoperi o dependenta noua. 
In vremurile în care trăim este atât de ușor sa te molipsești cu o dependenta încât, tind sa cred ca în fiecare secunda suntem în ``pericol``... 
Exista tentații rezistibile si tentații irezistibile.
Tentații rezistibile, pe care le poți tine sub control: cosmetice, lux,  internet, tehnologie...
Tentații irezistibile care provoacă dependente: tutun, droguri, viteza...

Oare dependentele trebuie ascunse?

Eu spun ca nu, însă nu pot sa nu observ în ultima vreme o degradare constanta a comportamentului oamenilor, oamenii devin dependenți rapid de un limbaj neadecvat, de un comportament deviant si clar toate acestea duc către situații si lucruri neplăcute si apoi de la o mica tentație drumul este scurt pana la dependenta.
Nu sunt o persoana care sa își exteriorizeze problemele personale, din punctul meu de vedere trebuie sa păstrezi o anumita decenta în societate, sa ai un comportament elegant si sa nu îți expui problemele tuturor, familia si prietenii apropiați sunt singurii cărora ar trebui sa te destăinui, dar se pare ca în unele cazuri oamenii care nu îți sunt foarte apropiați pot avea stări similare cu ale tale si te pot ajuta sa tratezi dependente pe care nu le puteai trata pana atunci.
O zi din viata unui dependent cred ca este cumplita, sa te lupți în fiecare zi pentru a depăși tentațiile cred ca este o lupta grea, însă fiecare zi, care trece fără sa te întorci la dependenta este o victorie.
Unii spun ca orice dependenta cauta sa umple un gol din viata dependentului, poate fi adevarat dar totuși într-o lume plina de tentații cred ca doar o secunda în care pierzi controlul te poate duce către o viata controlata de o dependenta.

In concluzie, ideea este ca trebuie sa ai un mod de viata echilibrat pentru a reuși sa trăiești fiecare clipa la maxim fără sa devii sclavul unor dependente.



Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2013 Proba 4. Tentatii (i)rezistibile

Un comentariu:

  1. Ai perfectă dreptate, echilibrul este cel care ar trebui să ne fie alături mereu! :-)
    Mult succes, Claudia! :-)

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Powered By Blogger