vineri, 9 decembrie 2016

BMW Art Journey continuă cu alţi trei artişti anunţaţi la Art Basel Miami Beach

Art Basel şi BMW îşi continuă iniţiativa comună de recunoaştere şi susţinere a artiştilor în curs de afirmare din întreaga lume prin anunţarea finaliştilor pentru BMW Art Journey - anunţul a fost făcut în cadrul Art Basel Miami Beach. Asemenea unui studio mobil, BMW Art Journey pot duce artiştii aproape oriunde în lume pentru a dezvolta noi idei şi pentru a crea noi proiecte.

Bucureşti/Miami Beach. Art Basel şi BMW îşi continuă iniţiativa comună de recunoaştere şi susţinere a artiştilor în curs de afirmare din întreaga lume prin anunţarea finaliştilor pentru BMW Art Journey - anunţul a fost făcut în cadrul Art Basel Miami Beach. Asemenea unui studio mobil, BMW Art Journey pot duce artiştii aproape oriunde în lume pentru a dezvolta noi idei şi pentru a crea noi proiecte.

 
Acum, un juriu de specialitate a anunţat următorii trei finalişti din rândul artiştilor ce au expus în cadrul secţiunii Positions, rezervată artiştilor în curs de afirmare la expoziţia Art Basel Miami Beach:


Max Hooper Schneider la High Art (Paris)

Max Hooper Schneider (născut în 1982) trăieşte şi lucrează în Los Angeles. A studiat biologia şi peisajul arhitectural la Universitatea Harvard, iar munca lui este rezultatul a ceva ce poate fi descris ca fiind "experimentare recalcitrantă". În practică, el acordă atenţie în mod special relaţiei în evoluţie dintre filozofie şi natură. La ediţia din acest an a Art Basel Miami Beach, Schneider a prezentat o instalaţie ce a constat dintr-un grup de lucrări ce funcţionează ca o clasificare a obiectelor. Expoziţiile solo ale lui Schneider includ Kayne Griffin Corcoran (Los Angeles) şi Federico Vavassori (Milano). Recent, el a expus în expoziţii de grup la Art Foundation (Londra) şi Galeria Nicodim (Bucureşti).

 

Maggie Lee la Real Fine Arts (New York)

Maggie Lee (născută în 1987) trăieşte şi lucrează în Brooklyn (New York). Artistul american de origine taiwaneză a obţinut licenţa în Printmaking, în 2009, la Institutul Pratt. În cadrul Art Basel Miami Beach, artista multimedia a prezentat o instalaţie captivantă de lucrări noi în formate diferite, concepută sub forma dormitorului unei adolescente, unde fiecare obiect este o lucrare individuală, inclusiv televizor, sculpturi suspendate şi lucrări pe zid care combină elemente în colaj şi creează o experienţă multistratificată. Expoziţiile solo ale lui Lee includ 356 Mission (Los Angeles), Real Fine Arts (New York) şi Ladybug House (San Francisco). Expoziţiile de grup recente includ Whitney Museum (New York) şi SCHLOSS (Oslo).

 

Beto Shwafaty la Prometeogallery di Ida Pisani (Milano)

Beto Shwafaty (născut în 1977) trăieşte şi lucrează în Brazilia. În 2015, el a primit Premiul FOCO Bradesco/ArtRio, precum şi Premiul ICCo/SP-Arte. El dezvoltă o practică bazată pe cercetare a spaţiilor, istoriilor şi vizualurilor. Expoziţia lui Shwafaty de la Art Basel Miami Beach a conţinut o instalaţie de video, sculptură, obiecte şi materiale tipărite pentru a compune un ecran care evocă aspecte legate de gestionarea terenurilor, a populaţiei, a imaginii politice şi a esteticii. Expoziţiile lui solo includ City Museum (São Paulo) şi Lampione (Frankfurt am Main).

 

Acum, cei trei artişti sunt invitaţi să-şi prezinte propunerile care descriu călătoria ideală în viziunea lor. Câştigătorul va fi anunţat la începutul primăverii 2017.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Powered By Blogger