luni, 20 iunie 2016

7 GRESELI pe care le faci cand te speli pe cap





Un par sanatos e in primul rand un par curat. Un par care se simte bine si care este vaporos. Este un par care este tratat si ingrijit cu produse adaptate structurii si tiplogiei sale. Arabella Zadic, Brand Ambassador Sebastian Professional, puncteaza care sunt 7 dintre cele mai frecvente greseli pe care le faci atunci cand iti speli parul si care iti pot afecta in mod evident frumusetea coafurii.


·         1. Nu iti descurci parul inainte de samponare.
Un par excesiv de incurcat si de incarcat cu produse de styling are nevoie de ajutor. 
Are nevoie de sustinere. Asadar, nu uita:descurcarea parului inainte de samponare ajuta foarte mult la curatarea si ingrijirea corecta a acestuia. Ceea ce inseamna si ca il poti manevra mai usor.

·         2. NU folosi mereu acelasi tip de sampon

Este bine sa alternezi o data la cateva luni samponul: cand cel pentru par vopsit, cand cel pentru par hidratat. In functie de nevoile parului, de structuralui. 
                  De ce? 
        Pentru ca parul sa nu se obisnuiasca cu aceleasi ingredient si sa nu risti sa ai o acumulare nedorita la nivelul scalpului si parului.

·         3. Nu iti uzi suficient de bine parul inainte de samponare.

  Mai exact?  Din cauzalipsei de apanu se formeaza spuma si astfel tinzi sa aplici mai mult sampon decat este necesar. Iar asta este de nedorit, pentru ca sampoanele sunt in general concentrate si mult nu inseamna si bine.

·         4. Nu lua samponul in palma si nu il tranti pur si simplu pe varful capului

“Ce vreau sai ti transmit esteca e nevoie sa distribui samponul pe toata suprafata parului, prin masare”, spuneArabella. 
“Daca il aplici doar in acelasi punct si masezi doar acolo, fara sa clatesti bine, atunci sigur te alegi cu coji. Pe care le vei califica drept matreata . Iar de aici pana la a folosi un sampon antimatreata e doar un pas. Cojitele s-au format din cauza abundentei prea mari de sampon care nu a fost indepartat bine prin  clatire.”,adauga specialist Sebastian Professional.

5. Aplici prea mult/putin conditioner/masca

Tratamentul nu se aplica niciodata pe scalp, la radacina, asta doar daca este un tratament special pentru scalp. Orice tratament masca sau conditioner se aplica numai pe PAR ,intr-o cantitate moderata, dupa samponare si dupa ce ai indepartat excesul de apa cu un prosop prin tamponare, nu prin frecare. Cantitatea de masca difera in functie de lungimea si cantitatea paruluisi se aplica de la mijlocul lungimii sprevarfuri, acolo unde este necesar.
Masca trebuie lasata cel putin 5 minute sa actioneze, pentru ca este mai concentrata.

·         6. NU freca scalpul agresiv cu unghiile

Masarea se face doar cu buricul degetlor, delicat, cu miscari circulare, pentru a curate scalpul de impuritati si pentru a stimula usor circulatia sangvina la nivelul capilalelor.
Masand cu unghiile, vei agresa scalpul s iparul, producandc hiar si rani.

7. NU clati cu apa fierbinte

Atentie! Apa prea fierbinte usuca parul si scalpul. 
Apa ce va mai rece este mult mai indicata, ajuta la sigilarea cuticulei si aduce luciu si o culoare durabila.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Powered By Blogger