luni, 2 martie 2015

ISSEY MIYAKE, EXPEDITIONS


 O calatorie interioara!
Gata sa calatoresti catre cele mai indepartate puncte ale pamantului pentru a te descoperii pe tine insuti…

AROME ALE EMOTIILOR, NATURALE!

Luxul esential

Un avocat al miscarii, al usurimii corpului, al liniilor pure radicale si al formelor invaluitoare, Issey Miyake a creat intotdeauna arome: atemporale, arome unice, care exprima emotia.

Inca de la crearea lui L’Eau d’Issey (1992),  lumina sa calauzitoare a foat emotia absoluta, emotia mai presus de orice. Designerul japonez a inventat aromele emotiilor pure, fara artificii sau manierisme, asemeni unei fantezii directea unei experiente de fiecare data.

Fiecare aroma are o formula simpla, riguroasa; este clara, structurata, dand frau liber emotiilor. Esentialul este luxul suprem, excelenta dezvaluita in nimic.Si, pentru ca semnatura olfactiva este vizibila, emotiile sunt puternice!

La urma urmei, Issey Miyake aspira la conversia olfactiva a “luxului esential”, nu-i asa?

Aromele sale sunt lipsite de aroganta si au o modernitate poetica care surprinde spiritul cautarii si al explorarilor. O explorare a sinelui, mai intai: emotille cuiva, sentimentele. Experiențadesineprinparfum.





A FOST ODATA CA NICIODATA O TRILOGIE PENTRU BARBATI

Arome de la sine intelese, mirosuri clasice

Aromele a trei barbati, trei mirosuri care au devenit clasice aproape imediat dupa ce au fost lansate.Poate cea mai admirabila calitate a lor este aceasta serenitate de-a lungul timpului, distanta eleganta a compozitiei, care se ridica mereu deasupra trendurilor parfumerie. Inhalam acest aspect ca pe o aroma de la sine inteleasa...

1994: L’Eau d’Issey Pour Homme.Nasul, Jacques Cavallier si-a adus visul la suprafata cand a creat acest miros lemnos acvatic ca pe o aroma pe care sa o inspiri. Aceasta aroma, care a devenit un clasic natural, a introdus o noua prospetime acvatica pulsatila (yuzu, verbina, coriandru) capabila sa potoleasca setea cuiva pentru autenticitate.
Efectul:“o scufundare cu capul inainte intr-o cascada de munte.”

2012: L’Eau d’Issey Pour Homme Sport.Structura initiala a lui L’Eau d’Issey Pour Hommeeste completata de o explozie vibranta de grapefruit si menta (creata tot de parfumierul Jacques Cavallier).Intr-o trimitere atractiva catre sportul high-tech, sticla fumurie a flaconului ne aminteste de ochelarii de soare, in timp ce capacul arata ca un sistem anti-alunecare.
O excelenta emotie olfactiva si poetica.
Efectul:“Inhalarea intoxicanta a aerului proaspat la o altitudine de 2,000 de metri.”

2014: Nuit d’Issey.Aceasta compozitie carismatica, creata de duo-ul de nasuri Dominique Ropion si Loc Dong (IFF), reuseste sa strecoare o raza de lumina in noapte prin combinarea bergamotei cu grapefruit-ul, care astfel confera propia sa interpretare a stralucirii lunii.Misterul vine din acordul puternic de piele insufletit cu mirodenii, si impamantat de note de baza texturate (lemn “negru” , patchouli, tamaie).Sticla isi pastreaza forma si capata o culoare neagra profunda in care se reflecta aura de lumina a lunii.
Efectul:“Forta si magnetismul noptii.”






UN BARBAT IN ARMONIE CU NATURA

Sursa de inspiratie indrazneata

Conform celor declarete de Issey Miyake, “Natura este cel mai mare parfumier al vietii. La final, tot ce trebuie sa faci este sa te lasi inspirat de ea.”

Aerul de mare intoxicant, valurile care se izbesc de mal, promisiunea prospetimii unui lac, mangaierea vantului... aromele Issey Miyake nu au imitat niciodata natura; in schimb,ele imita stralucit emotia simtita de un barbat inainte de spectacolul naturii.

Asemeni unui ecou, toate aceste arome ce poarta semnatura Issey Miyake transpuse in mirosuri care denota legatura barbatului cu natura, fuziunea antrenanta intre corp si elemente.
Inspira si o sete catre descoperire si experimentare.






EXPEDITIILE, EXPLORAND O LUME DE PROSPETIME

“Intotdeauna alege cea mai scurta cale, cea aleasa de natura.”Marcus Aurelius

Si daca parfumierul modern, care doreste sa reaprinda magia creativitatii, devine un fel de explorator? Un amestec intre Nicolas Bouvier, autorul “Caii lumii”, si Jean-Louis Etienne, un calator indraznet si povestitor.

Pentru ca visul unei calatorii este deja o calatorie, creaza iluzia, emotia ce insoteste momentul plecarii.

L’EAU D’ISSEY POUR HOMME
EXPEDITION OCEANIC:PROSPETIMEA UNEI TRECERI
Parfumier: Alberto Morillas – Firmenich


Locatia:Pe puntea unei nave. Vantul oceanului. Un val urias de apa proaspata si aer pur. Un ocean intreg diluat in apa.  Dintr-o data, aeruldevine apa. Invazia aerului plin de ozon.Te simti nou, ca si reinventat.

“Nu mi-am dorit nici o imagine pentru a crea scanteia. Am experimentat deja acea prospetime maritima, oceanul aburind asemeni respiratiei proprii in fata ta. Am simtit acea senzatie a albastrului care se intinde la infinit, si apoi albul orizontului care se intrepatrunde cu albastrul... cerului. M-am gandit la prospetimea care ar putea sa vina chiar de la lumina. O prospetime revigoranta care face ca aerul pur sa tresara, o rafala de vant semnalata de forta efervescenta a grapefruit-ului, ulei esential din frunze de portocal amar si bergamota, si aspectul metalic al sucului ( ozonul  din aer ). Gasim si Cascalone® pentru prospetimea marii, imbogatit cu neroli si ghimbir zingy.Pentru efectul invaluitor al cetii ce se ridica peste ocean, norii imensi: o atingere puternica de mosc alb. Simplitatea constructiei creaza fluiditate... Miscarea navei, poate. Sunt acolo! Alberto Morillas, Firmenich perfumer


L’EAU D’ISSEY POUR HOMME SPORT
EXPEDITION POLAR:PROSPETIMEA GHETII
Parfumier:Christophe Raynaud –Firmenich


Locatia:La cateva zile de mers departe de civilizatia umana. Linistea este atat de puternica incat creaza un spatiu fara limite. Negura care se odihneste in linistea totala acopera pamantul intr-o raceala nativa. Barbatul este singur, bea insetat inconjurat de puritatea aerului, intr-o clipa.

“Am simtit o raceala crocanta, pe varful unei extreme, intepandu-mi fata, prospetime calma, asemeni unui shot de vodka dat peste cap .Am fost inspirat de documentarul creat de fotograful si dedicatul ecologist Sebastian Copland: “In frig — Calatoria Sufletului”.Coloana vertebrala a aromei este celebrul cedru din Alaska, si molecula aromatica pe care o contine, Nootkatone, denumita dupa insula Nootka de langa Vancouver, unde a fost descoperit copacul in anul 1793.La toate acestea am adaugat acidic, icy finger lime, care evoca si ea vodka, si ultra-energizantulchiparos.O molecula cu efect special, asemeni unui iceberg: hivernal®.Si pentru a transmite aceasta luminozitate intensa, reverberatia care aproape te orbeste, m-am gandit la coaja de grapefruit.”Christophe Raynaud, Firmenich


NUIT D’ISSEY
EXPEDITION AUSTRAL:PROSPETIMEA UNEI NOPTI SUDICE
Parfumier: Loc Dong – IFF


Locatia:Izolat, pamanturi nelocuite, batute de vant, unde sunt mai multe lacuri decat oameni, si unde gasim celebrii copaci gigantici ai padurilor sudice. Locatia ideala pentru un fel de western inghetat care are loc in gheturile Antarctice.Visam la locuri marcate pe harti: Insula lui Poseidon... Insulele Kerguelen... Insulele Crozet.

“Am vrut sa recreez o prospetime inghetata, misterioasa si atractiva, a momentelor pretioase atunci cand cerul este brazdata de benzi de lumina sclipitoare, cand lumina inceteaza sa mai vina doar de la aurora boreala. Prospetimea intepatoare care cuprinde corpul si natura este lamaia combinata cu coriandru condimentat. Mai regasim si amareala gentianei si a florilor sale de un albastru intens care reamintesc de cerul acestei regiuni. Am dorit mirosul padurii inghetate: o supradoza de lemn ambrat si explozii de vetiver care sa patrunda nasul!Am avut nevoie de un instrument visual: peste tot in jurul meu am lipit fotografii ale acestor tinuturi pierdute, maturate de vant si inghetate pe care ni le imaginam la Polul Sud."
Loc Donc, perfumier, IFF


CALATORIA ESTE CEA MAI  FRUMOASA EMOTIE

Pentry Issey Miyake, o expeditie este mai intai de toate o minunata experientainterioara, o calatorie pana la capatul sinelui, un “pol interior” asa cum a descris si exploratorul polar Jean-Louis Etienne atat de bine.

Cele trei arome barbatesti de inima ale brandului (L’Eau d’Issey pour Homme, L’Eau d’Issey Homme SportsiNuit d’Issey) sunt eliberate in aerul proaspat si explodeaza brusc cu o puritate olfactiva si o noua prospetime.


“Cel mai mare calator este cel ce a facut o calatorie completa in jurul sau.”Confucius

2 comentarii:

  1. Wowwww... atat pot spune.. Foarte frumoasa descrierea.. Acum nu stiu la care sa ma decid =D ?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oricare ar fi alegerea ta important este sa fie o aroma care sa iti invaluie pielea cu gratie! :)

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Powered By Blogger