marți, 7 ianuarie 2014

Uniformizarea pigmentarii tenului

Anul acesta am luat decizia sa va propun o noua rubrica permanenta: Recomandarea specialiștilor, o rubrica in care sa putem învăța mai multe despre diverse lucruri.
O rubrica unde sa abordez o problema, sa dezvolt un articol si apoi sa solicit de la profesioniști in domeniu o recomandare, un sfat, o rezolvare a problemelor noastre.
Am ales astazi uniformizarea pigmentarii tenului, pentru ca in Romania cele mai slab vândute produse de îngrijire, printre altele, sunt produsele de protecție a tenului împotriva razelor UVA, UVB.
Frumusețea este apogeul sănătății si trebuie sa ne îngrijim întâi de sănătate, apoi sa putem exprima frumusețea.

Petele hiper-pigmentate sunt pete de culoare mai închisă comparativ cu pielea normala, ce pot apărea oriunde pe suprafața corpului, in special pe fata, decolteu, mâiniSubstratul apariției lor este creșterea cantității de melanina de la nivelul pielii, ca urmare a intensificării activității melano-citelor.
Din ce in ce mai multe femei se confrunta, in ultima vreme cu pete brune pe ten, gat, decolteu si mâini, acestea umbrind din strălucirea si frumusețea tenului. Nici barbatii nu sunt scutiti de aceasta problema a tenului, chiar daca textura pielii lor este diferita si ei sunt expusi acetei afectiuni.
Melasma este o hiper-pigmentare a zonelor foto expuse ale fetei si uneori la nivelul gatului si al mâinilor.
Melasma poate afecta toate tipurile de piele, indiferent de vârstăînsă conform statisticilor femeile sunt cele mai expuse. Petele a
par adesea in sarcina sau după sarcina, administrarea contraceptivelor orale este un factor determinant, pot fi consecința administrării tratamentelor hormonale, de exemplu la femeile aflate la menopauza care iau tratament de substituție. Totodata, aceste pete maronii pot fi provocate de unele medicamente, reacții la anumite produse cosmetice, predispoziție genetica, iar soarele este un factor agravant.



Pentru a preveni apariția petelor pigmentare sau chiar extinderea lor este foarte important sa folosiți o crema cu factor de protecție ridicat 30+ in orice anotimp si indiferent de intensitatea razelor solare, evitați expunerea in exces la soare pe timpul verii.

Sunt câteva reguli simple de urmat pentru uniformizarea tonului pielii:

  • Folosește o crema cu protecție solara, indiferent de anotimp! Crema cu factor de protecție solara previne înroșirea pielii cauzata de expunerea la soare, protejează pielea de decolorare, care se produce  din cauza razelor ultraviolete UVA si UVB.
  • Exfoliază pielea săptămânal pentru a îndepărta de la nivelul tenului celulele moarte, care pot determina apariția unor pete maronii.
  • Hidratează fata cu creme potrivite tenului tău. Daca tenul va fi suficient de hidratat vei împiedica uscarea, ceea ce poate conduce către apariția unor pete. 
  • Hidratează corpul cu lichide suficiente. O piele hidratata are un aspect plăcut si sănătos.
  • Păstrează o dieta echilibrata si mănâncă multe legume, in special spanac, salata, varza. Legumele verzi ajuta in general la dezvoltarea de noi celule si iți păstrează pielea hidratata si supla.
Recomandarea specialiștilor BeautySenses:
Produs recomandat Swiss line CELL SHOCK WHITE Lightening Bi-Phase Veil SPF 35
Emulsie ușoară pentru luminozitatea tenului, bi-fazica, cu factor de protecție solara 35 Acest fluid ușor , folosit ca ultimul pas în programul de îngrijire a pielii , va oferi tenului dvs. protecția necesara împotriva poluării , efectelor expunerii la soare și oxidării; toate acestea pot duce la pigmentarea tenului in viitor .
În plus, se va îmbunătăți culoarea existenta a pielii. Este,de asemenea, o excelenta baza de machiaj. 
Gramaj : 45 ml 
Se recomanda: Tuturor tipurilor de piele , chiar si celui sensibil . Beneficii Previne tulburări de pigmentare viitoare generate de daunele aduse de mediu înconjurător, expunerea la soare și oxidare . 
Mod de aplicare Înainte de aplicare, agitați ușor această emulsie in bi-fazica . Se aplică în fiecare dimineață ca ultimul pas de îngrijire a pielii. Turnați o cantitate mică pe vârful degetelor și aplicați cu grijă pe toată fata si pe gat . Notă : este suficient de ușor pentru a fi utilizat singur sau peste serum zi de zi și / sau crema , dacă este necesar . Ingrediente 100 % Filtre solare minerale : particule micronizate de dioxid de titan și hidroxid de aluminiu protejează fizic pielea împotriva radiațiilor UV . Extract de Ferment de Thermus Thermopillus: neutralizează particulele de poluare care vin în contact cu suprafața pielii . Extract Ferment de Bifida : întărește propria flora bacteriana benefica pielii pentru a lupta împotriva daunelor poluanților de mediu si crearea unui sistem de auto - apărare naturală. Lecitină și Extract de plancton : protejează membranele celulare împotriva daunelor radicalilor liberi și reacțiilor de oxidare .

Un comentariu:

  1. Uite ca am aflat si lucruri noi din acest articol; ma confrunt si eu cu aparitia petelor, apar, mai apoi dispar... De folosit folosesc creme cu factor de protectie solara, consum fructe si legume multe, vara chiar foarte multe.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Powered By Blogger