miercuri, 6 noiembrie 2013

Curăţarea este primul pas pentru o piele frumoasă

sursa foto Pinterest

Este esențial sa folosim produse pentru demachiere de calitate pentru a păstra tinerețea și luminozitatea tenului. Le folosim de doua ori pe zi, in fiecare zi din viata noastră si este important sa le acordam o atenție deosebita.
Diferența dintre un ten impecabil si unul cu imperfecțiuni o poate face metoda de demachiere.
 Alegeți între formule pe bază de apă, lapte demachiant și creme și chiar formule instant pentru rezultate
extrem de rapide, aveți grija sa le alegeți in funcție de tipul tenului vostru.
Pe un ten perfect curățat poți aplica lejer baza de machiaj, tenul poate fi perfect hidratat, crema pătrunde mult mai ușor si tenul va radia de sănătate.
Este important sa îți păstrezi tenul curat, bine hidratat si asa cum v-am povestit si ieri in articol este importanta si hidratarea interioara, evita cât poți deshidratarea si tenul tău își va păstra elasticitatea mai mult timp.
Scopul unei curățări cât mai corecte este de a îndepărta bacteriile de la nivelul pielii, machiajul, murdăria, transpirația, urmele poluării, formulele speciale ale demachiantelor te ajuta sa ai un ten curat, este important sa cureți tenul de cel putin doua ori pe zi, dimineața si seara indiferent dacă te fardezi sau nu. Este necesar ca impuritățile de pe stratul epidermei sa nu rămână foarte mult pe ten pentru a evita apariția iritațiilor si diverselor probleme ale tenului. 
Sunt câțiva pași pe care ii respect cu strictețe de fiecare data indiferent cât de obosita sunt seara sau cât de grăbită sunt dimineața.

  1. Seara demachierea obligatorie indiferent de cât de obosita ești. Noaptea tenul se regenerează si nu poate fi un proces deplin dacă mai sunt impurități la nivelul tenului, un ten nedemachiat se ridează mai ușor si celulele nu pot fi refăcute in timpul odihnei, in plus își pierde elasticitatea si radianta.
  2. Dimineața demachierea este benefica tenului, un ten curat este pregătit pentru următorul pas de îngrijire, hidratarea, apoi pe un ten curat baza de machiaj se fixează mult mai bine.
  3. Idea învechită-dacă nu porți machiaj nu ai de ce sa te demachiezi este total greșită. Ziua particulele de praf, poluarea externa si interna încarcă porii, iar reziduurile pot fi vizibile pe discheta demachianta chiar dacă nu ai purtat demachiant in acea zi sau ca ai stat toată ziua in casa.
  4. Dupa demachiere este importanta si aplicarea loțiunii tonice. Substanța grasa din demachiante accelerează producerea sebumului, loțiunea tonica are rolul unui astringent pentru închiderea porilor si îndepărtarea ultimelor reziduuri. După ce folosiți un lapte demachiant, îmbibați două dischete demachiante cu loțiune tonică și ștergeți ușor fața și gâtul, nu apăsați, nu frecați si nu agresați tenul cu mișcări bruște.
  5. Va recomand sa folosiți un demachiat special pentru ochi si buze, sunt zone foarte sensibile si este important sa le acordați atenție speciala.
  6. Pielea tenului este sensibila predispusa apariției ridurilor de aceea este important sa nu frecați si sa nu apăsați dischetele sau șervețelele demachiante  pe ten. Îmbibați o discheta pentru demachiat și curățați ușor pleoapele și genele. Nu frecați.  In cazul in care aveți un machiaj intens sau water-proof puteți aplica demachiant si apoi îl lăsați sa acționeze putin, apoi folosiți discheta cu mișcări ușoare. Îndepărtarea produselor de machiaj rezistente se realizează cu ajutorul ingredientelor din produsele demachiante, nu prin frecare sau apăsare, nu agresați tenul in nici un fel.
  7. Demachierea tenului se realizează in sens ascendent. o demachiere corecta începe cu buzeleAplicați produs demachiant pe o discheta si îndepărtați impuritățile de pe buze in sens orizontal, începând din coltul extern spre mijlocul buzelor.
  8. Demachierea gatului este si ea la fel de importanta ca demachierea tenului. Utilizați mișcări ascendente pentru a stimula nivelul de elasticitate al pielii.
  9. Demachierea ochilor trebuie sa fie un moment delicat. Închideți ochii si pe pleoapa închisă utilizați discheta demachianta in sens descendent, de la arcada pana la zona genelor. Daca simțiți ca nu s-a curățat suficient repetați operațiunea.  Folosiți dischete separate pentru fiecare ochi în parte, eliminați impuritățile cu o mișcări orizontale sub pleoapa inferioara, înspre tâmplă. 
  10. Demachierea sprâncenelor se realizează in sensul creșterii firelor de par, pe toată lungimea, la fel puteți repeta operațiunea in cazul in care vi se pare ca nu ați îndepărtat toate impuritățile.
  11. O demachiere corect realizata presupune utilizarea a cel putin 6-8 dischete demachiante.
Va las acum cu o scurta demonstrație de finețe in demachierea ochilor oferita de Clarins.
Metoda de demachierea a ochilor, fetei si gatului trebuie sa fie delicata precum cea din imagini, cu cât agresam mai mult tenul cu atât acceleram apariția ridurilor si imperfecțiunilor iritante ale tenului. Pielea reprezintă o suprafață receptorie extrem de vastă, care asigură o sensibilitate diversă, la nivelul fetei receptorii sunt mai sensibili decât pe restul corpului de aceea trebuie sa avem o grija deosebita in manevrarea ei. Pielea împiedică pătrunderea unor agenți patogeni în organism,bacterii, substanțe toxice, radiații de aceea curăţarea este primul pas pentru o piele frumoasă.



Sfatul meu: Lăsați tenul sa se refacă natural pe timpul nopții, alegeți produse potrivite tipului vostru de ten, apelați la consultanții de frumusețe din magazine pentru alegerea produsului corect pentru demachiere in funcție de nevoile voastre.

3 comentarii:

  1. Atat de mult adevar sta in spatele acestui articol! Am observat modificari substantiale in felul in care arata tenul meu si in gradul de hidratare doar prin faptul ca am folosit demachiantul si la trezire. Momentan folosesc un demachiant primit cadou de la Yves Rocher care contine ceaiuri detoxifiante. Nu folosesc o lotiune tonica pentru ca tenul meu nu a reactionat deloc bine pana acum la acest tip de produse, desi trebuie sa recunosc: sunt o persoana care isi curata energic tenul. Pe viitor voi fi mai blanda in miscarile de curatare.
    O perioada buna de timp, in momentele in care nu eram machiata, am incercat sa imi curat tenul astfel: aplicam produsul pe degete si il masam la nivelul pielii apoi luam o discheta imbibata in apa si curatam tenul.
    Nu stiam ca trebuie sa incep curatarea de jos, de la nivelul buzelor si de regula consum 2, maxim 3 dischete in functie de machiaj.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mery Radu https://www.facebook.com/mariana.radu.967

    Ma demachiez in fiecare seara, dar nu stiam ca si dimineata este important sau atunci cand stau in casa. Inteleg de la tine acum ca acest lucru este foarte important, ai subliniat asta de cateva ori deci inteleg ca este important, cred ca de maine dimineata voi incepe sa ma demachiez si dimineata. ca de obicei un articol elegant si bine informat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim de articol este foarte util oricui :)
    Eu ma demachiez seara si atunci cand ma dau cu fond de ten.De obicei nu ma prea dau pentru ca stau mai mult acasa si nu-i vad rostul.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Powered By Blogger