joi, 17 octombrie 2013

Interviu make-up artist Max Factor



Max Factor a revoluționat industria cosmetica, oferindu-ne oportunitatea de a testa si simți luxul de la Hollywood în intimitatea casei noastre, creionul de sprâncene, glossul, mascara waterproof, genele false, fondul de ten sunt doar câteva din inovațiile Max Factor.
De mai bine de un deceniu formulele inovatoare aflate sub semnătura Max Factor au fost îmbunătățite si apoi patentate de Max Factor Jr. in anul 1946.


Max Factor The make-up of make-up artists
Make-Up Artist Max Factor Romania – Liana Moraru

1. Care este conceptul Max Factor, si care sunt valorile brand-ului?

Experiența si prezentarea tehnicilor de machiaj Max Factor au evoluat si s-au dezvoltat de-a lungul anilor. Vorbim despre o lume dinamica, care se adaptează continuu tendințelor,  iar Max Factor – pe lângă sloganul-crez “the make-up of make-up artists’ – sta pentru prospețimeinovațienaturalețe.  Astfel, femeile din lumea întreagă se pot bucura si astazi de produsele cosmetice Max Factor, unele create de însuși întemeietorul casei (în straie noi, desigur), altele apărute mult după plecarea lui dintre noi, drept răspuns la dorințele exprimate de doamnele lumii.
Nu vorbim numai despre produsele de make-up, multe dintre noi nu știm, de exemplu, ca după anul 1960 Max Factor a creat liniile de îngrijire corporala Skin Care si Body Care, aducând in prim plan hidratarea. Yogurt, căpșuni si avocado – iată elementele nelipsite din aceste produse. 
Mai apoi, a creat linia Aquarius, o linie de parfumerie care răsfață femeia de la pregătirea băii pana la ultima atingere de parfum.
Despre inovațiile sale in industria cosmetica si cea a cinematografiei, premiul Oscar primit de Max Factor credem ca spune totul.
Max Factor, astazi ca si ieri, chiar înseamnă frumusețe - in orice limba de pe glob.

2. Care sunt tendințele Toamna-Iarna 2013?

In acest sezon accentul revine asupra ochilor. Casa Max Factor recomanda folosirea eyeliner-ului chiar si pe linia inferioara a ochilor, gene foarte încărcate de mascara sau pentru ocazii deosebite chiar gene false, pentru a da profunzime privirii.
Sprâncenele trebuie sa fie perfect îngrijite, iar tenul catifelat, perfect finisat, cu foarte putin blush (cât mai putin vizibil)
Buze extrem de suav machiate, pentru ca ochii sa fie vedeta sezonului.

3. Ce produse Max Factor nu trebuie sa lipsească din trusa de machiaj?

Din trusa de machiaj, sincer, nu ar trebui sa lipsească nici un produs Max Factor :)
Redevenind serioase, este necesar sa avem, in primul rând  un fond de ten potrivit tenului nostru. Recomandam cu toată încrederea Lasting Performance- este un produs potrivit tuturor tipurilor de ten; reflecta lumina, este rezistent la transfer si are acoperire foarte mare. Este destinat femeilor care si doresc un ten perfect întreaga zi.
Peste fondul de ten, in zona cearcănelor  aplicam in mod normal corector ( Erace de la Max Factor are, de asemenea, un grad mare de acoperire), sau un anticearcan lichid cu o putere mai mica de acoperire - in funcție de necesitați (cum este Mastertouch Concealer).
Atât Erace cât si Master Touch Concealer pot fi aplicate nu numai in zona întunecată din jurul ochilor, ci si deasupra petele ocazionale, capilarelor sparte etc, pentru o finisare mai buna.
Pentru ca tenul sa arate perfect si machiajul sa dureze întreaga zi, după fondul de ten si după corector se aplica o pudra pulbere ușoară, transparenta pe întreaga fata - Loose Powder Translucid are rolul de a finisa si de a fixa machiajul, in plus – are si filtru UV. 
Este foarte ușor de folosit datorita aplicatorului-puf din cutie, iar prin sita iese doar cantitatea de pudra pe care ți-dorești,  Loose Powder se mai bucura de un imens avantaj – in ce-l privește,  nu mai este necesar sa alegi nuanța. Se adapteaza fiecarui tip de ten in parte, nu modifica nuanța fondului de ten si nici nuanța naturala a fetei.
Chiar dacă nu obișnuiți sa va machiați ochii in culori intense sau cu creion Kohl, din trusa voastră nu trebuie sa lipsească niciodată mascara. 
Daca va doriți ochi conturați dintr-o singura mișcare si gene mai dese, mascara 2000 Calorie este răspunsul.
Atingerea unui blush Flawless sau a unei pudre bronzante Bronzing Powder pe pomeți este bine venita pentru ca tenul sa arate proaspăt întreaga zi.
In ce privește rujul – acesta trebuie asortat cu fardul de obraz.
Nu uitați ca la final sa curățați sprâncenele cu o perie speciala pentru sprâncene, iar apoi sa le conturați ușor cu Eye Brow Pencil.

4. Care este primul produs Max Factor lansat si cum a evoluat el de-a lungul timpului?

Max Factor, fondatorul industriei produselor cosmetice, s-a născut la Lodz, in Polonia. 
Dupa ce si-a finalizat studiile a devenit peruchier si make-up artist la Teatrul Imperial de la Curtea Tarului, in Rusia. In 1904 a emigrat in America si a închiriat un spațiu unde a început o afacere cu parfumuri, produse de machiaj si produse pentru par. 
Datorita dezvoltării rapide a industriei cinematografice in Los Angeles, Max Factor s-a mutat împreună cu familia la Hollywood, unde a pus bazele Max Factor & Co in 1909, fiind primul care a produs, produse de machiaj cu formula speciala, pentru industria cinematografica.
In 1916 gama sa de machiaj 'Society' a fost extinsa pentru piața de retail, si pana in 1918 a inventat celebrul principiu al “Armoniei Culorilor” in machiaj. 
Era pentru prima oara in istorie când pudra, rujul, machiajul ochilor si nuanțele de ruj au fost armonizate, pentru a se potrivi cu nuanța naturala a tenului celei care le purta. 
Pana in 1927, distribuția s-a extins la scara națională  iar in 1930 fuseseră stabilite puncte de desfacere in 81 de tari, promovând “Machiajul Star-urilor” de la Max Factor.
In 1928, lucrând îndeaproape cu fiii săi,  Max Factor a perfecționat machiajul Panchromatic. Fara acest tip complet nou de machiaj ar fi fost imposibil pentru industria filmului sa exploateze la maxim sensibilitatea peliculei pancromatice la lumini si umbre. 
Pentru aceasta reușită, si pentru contribuția sa la dezvoltarea industriei filmului, Max Factor a primit un premiu Oscar. 

Un alt an important pentru istoria Max Factor a fost 1932, când acesta a inventat o formula pentru machiaj speciala pentru producțiile TV. Primele formule au fost dezvoltate si îmbunătățite timp de mai mult de un deceniu de Max Factor Jr. si au fost in final patentate in 1946. 

In anii 1940 si 1950 fiii lui Max Factor, Max Jr, Davis, Louis and Sidney, au continuat afacerea si au dezvoltat produse noi, precum Pan Stik, gama Hi-Fi si Crème Puff. Multe vedete de film au folosit produsele si tehnicile de aplicare Max Factor, si femei din întreaga lume au copiat look-ul lor si au pus in practica trucurile de frumusețe. 
In anii 1960 si 1970 au fost comercializate noi produse purtând logo-ul Max Factor, continuând faima inovatoare a lui Max Factor in timpul a trei generații, îmbogățind astfel industria produselor cosmetice.


Dintre produse, cel mai îndrăgit la scara larga, la începuturi  pare sa fie Pan Cake, calitățile acestuia fiind recunoscute chiar si de medici si de Ministerul ApărăriiNuanțele cu formula speciala erau folosite pentru camuflaj de către trupele de comando, iar nuanțele naturale cu pudra estompau cicatricile celor răniți.
Un produs oarecum asemănător, pe care-l putem găsi si astazi in magazine, este Pan Stick, un fond de ten-baton cu grad foarte mare de acoperire, foarte potrivit pentru tenul uscat întrucât conține uleiuri emoliente care ajuta pielea sa-si mențină un nivel ridicat de hidratare.
Pan Stick a fost creat in 1947 si pana-n ziua de azi formula sa a rămas neschimbata.










5. Care este cel mai important produs din trusa de make up?

S-a vorbit foarte mult despre mascara ca fiind acel produs ce nu trebuie sa lipsească sub nici o forma din trusa de make-up. Este adevarat, dar tocmai pentru ca s-a vorbit atât de mult deja, voi încerca sa fac putina dreptate si fondului de ten. 
De câte ori nu ne-a scos din necazuri sau nu ne-a ajutat din exterior spre interior sa ne facem ziua mai frumoasa? :)
 Ascunde repede imperfecțiunile, ne luminează fata si ne scoate basma-curata după lungile nopți albe sau interminabilele coșmaruri care ne mai chinuie din când in când,  in plus, este baza perfecta pentru un machiaj reușit, care sa dureze întreaga zi!
Este foarte important sa știi sa alegi fondul de ten potrivit tenului tău (in ce privește textura, dar si culoarea). Trebuie sa știi ce-ti dorești in fata largii oferte din piață – poate vrei matifiere, poate vrei hidratare, sau dorința ta este sa acoperi perfect ori doar sa uniformizezi nuanța naturala a tenului tău, printr-un strop de strălucire.
Daca ai ten uscat, atunci trebuie sa alegi un produs hidratant, fluid; dacă tenul este gras trebuie ales un fond de ten matifiant, pudrat care are capacitatea de a absorbi sebumul. Facefinity Compact, de exemplu, este alegerea perfecta pentru un ten gras, pentru ca nu permite sebumului sa penetreze pelicula de machiaj pe parcursul zilei.
Daca vorbim despre un ten matur, atunci trebuie sa evitați texturile foarte pudrate care fac sa se ‘strângă’ produsul in ridurile de pe fata. 
Un produs hidratant cum este CC Cream este alegerea mai potrivita, sau un fond de ten-mousse .
La fel de importanta este si alegerea nuanței. 
Daca ai decis ce gama de fond de ten iți dorești, te sfătuiesc sa încerci trei nuanțe apropiate de nuanța tenului tău.  Cel mai bine este sa cureți fata cu o discheta demachianta, iar apoi sa aplici produsul direct pe fata. 
Pentru a vedea dacă nuanța este cea potrivita, aplică produsul in zona mandibulei , a bărbiei. 
Pentru a vedea dacă produsul ales are gradul de acoperire dorit, încercă sa-l aplici in zona cearcănelor sau deasupra micilor pete ocazionale ori pe zonele cu o ușoară cuperoza, dacă acestea exista.
Daca fondul de ten este ales bine efectul va fi garantat iar ‘’impresia de masca’’ nu va mai apărea niciodată.


6.Care sunt cei mai simplii pași pentru a retușa un machiaj?

Pentru a retușa machiajul trebuie sa avem la noi o pudra cu o textura ușoară  care sa absoarbă sebumul. Recomand Crème Puff, este alegerea perfecta. Aceasta se va re-aplica ușor cu o pensula cu diametru mare sau cu burețelul aplicator din interiorul cutiei, pentru a reduce din ‘strălucirea’ fetei, acumulata peste zi.
 E bine sa aveți la voi si blush- ul folosit anterior, pentru a-l putea reîmprospăta dacă este nevoie. 
Daca știm ca avem o zi solicitanta sau foarte călduroasă (după cum ni le dorim pe toate, acum :) este bine sa avem in geanta bețișoare igienice, dacă se întâmplă sa se păteze zona de sub ochi sau sa se strângă machiajul, putem curate zona repede si ușor.
Evident, sa nu uitați care-cumva rujul acasă
Rujul va fi reîmprospătat de câte ori simți nevoia!
Cu doar câteva mișcări vei arata impecabil întreaga zi.

Aspectul luminos si proaspăt al tenului tău te va face sa te simți minunat si cu siguranță nu vei trece neobservata.

7. Ce produse recomandați adolescenților si ce tip de machiaj?

Primul lucru pe care recomand sa-l învețe tinerele este ritualul de îngrijire al fetei. 
Adică: demachiere, tonifiere si folosirea unei creme hidratante. 
Multe tinere sar peste acești pași foarte importanți pentru sănătatea tenului lor.
Mai apoi, părerea mea este ca un machiaj mai degrabă natural este mult mai potrivit vârstei si le scoate tinerețea in evidenta mult mai frumos.
Fondul de ten trebuie ales bine, la fel nuanța acestuia, pentru a nu crea impresia de masca (din păcate  aceasta este o greșeală foarte des întâlnită).
 Apoi, blush-ul sau pudra bronzantă trebuie aplicate in cantități mici. Nu foarte mult mascara completat cu un lip-gloss si machiajul este gata!
O alta greșeală foarte frecvent întâlnită este si pensarea sprâncenelor in exces. 
Cel mai bine este sa apelați la un specialist, cel putin pana la definitivarea formei potrivite.

8.’’ Less is more’’ - considerați ca este important acest motto in realizarea uni machiaj rafinat?

Categoric – da! 
Machiajul ajuta la întreținerea unei imagini plăcute si unui aspect mai proaspăt.
De cele mai multe ori ne schimba si starea de spirit -arați bine, te simti bine.
Partea mai putin plăcută este când rezultatul unui machiaj excesiv ajunge sa fie exact contrariul motivului pentru care a fost făcut acel machiaj.
Sfatul meu este sa aplicați mai putin produs deodată, astfel nu veți avea cum sa dați greș si puteți adăuga, in cazul in care vi se pare necesar. 
Este mult mai complicat sa repari, decât sa construiești un machiaj, întrucât produsele interacționează unele cu altele (crema hidratanta, fondul de ten, corectorul, pudra, s.a.m.d).
 Daca totuși optați pentru un machiaj mai intens, luați aminte la regula de aur: accentuați fie ochii, fie buzele!

9. Max Factor este un brand care se adresează femeilor. Aveți in plan sa lansați si o linie pentru bărbați?

Max Factor nu se adresează neapărat femeilor in mod exclusiv :) , se adresează tuturor celor care vor sa folosească produse de machiaj. Fondurile de ten, pudrele, batoanele corectoare si mascara sunt folosite si de către bărbați, e drept – in special in machiajul pentru televiziune.
Cat despre lansarea unei linii dedicate bărbaților – deocamdată nu exista astfel de planuri.

10. Cititoarele blogului si-ar dori sa afle câteva secrete din arta machiajului. Ce recomandați si cum ne putem descoperi propriul stil de machiaj?

Se pot spune foarte multe despre machiaj, despre corectura, despre teoria culorilor – pentru ca, da, exista! :)
Simplu spus - încercați sa alegeți produsele care va trebuie si care vi se potrivesc. 
Folosiți un machiaj simplu pentru zi, iar pentru ocazii speciale încercați sa accentuați ce va face sa va simțiți mai feminine, ce va place mai mult la voi (ochi, buze sau ten)
Apelați la un specialist atunci când nu știți cum sa folosiți un produs sau atunci când nu știți exact ce vi se potrivește, pentru a nu va cumpăra produse pe care sa nu le folosiți si care sa rămână in trusa de machiaj, nefolosite.
Fiți încrezătoare in ‘artista’ din voi, se spune ca cel mai bine si mai repede te machiezi tu pe tine…desigur, după ce v-ați însușit noțiunile de baza despre machiaj, despre care tocmai ce-am vorbit :)
Si nu uitați sa va demachiați si sa folosiți produsele de îngrijire a fetei, este a voastră pentru tot restul vieții!

 Interviu acordat de Liana Moraru Make-Up Artist @ Max Factor Romania



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Powered By Blogger