duminică, 17 martie 2013

Vacanta pentru suflet la Barcelona


De multi ani, cochetam cu gândul de a merge într o vacanta la Barcelona, însa în fiecare an eu și soțul meu alegem alta destinație.
Anul acesta Agenția de turism Paralela 45 ne-a tentat cu oferte pentru o vacanta la Barcelona pe care nu o voi mai amâna, este simplu ajungi în aproximativ 3 ore cu Charter Barcelona plecări din Romania la București sau Cluj.
Este o vacanta, la care ma gândesc de mult, mai ales ca un foarte bun prieten din copilărie al soțului meu locuiește la Reus și îl vom putea vizita.
Ne-a povestit mereu lucruri minunate despre Barcelona și ne-a invitat sa descoperim minunăția unui oraș mare, cosmopolit, plin de atracții turistice, poate fi vizitata în orice perioada din an pentru ca se bucura de o clima blânda.
El ne-a spus ca primul lucru pe care ar trebui sa îl facem în Barcelona este o plimbare pe jos prin cartierele sale. Vom putea admira arhitectura unica a orașului și vom înțelege de ce este unul din cele mai vizitate orașe din lume, clădirile sunt opera unor mari artiști,  oamenii sunt primitori și dacă ai grija sa fii în siguranță te vei putea bucura de minunățiile oferite de un oraș unic în lume.
Asa cum v-am spus este o vacanta pe care o pregătim de mult, deci știm ca operele lui Antonio Gaudi dau o nota magica Barcelonei și iți oferă amintiri vizuale pe care nu le vei uita niciodată.
Este clar ca ne-am făcut și o lista cu obiectivele turistice pe care le vom vizita:

Casa Mila a fost prima creație a lui Gaudi!
 Casa Milà figurează din anul 1984 pe lista de locuri din patrimoniul mondial UNESCO. Se află pe bulevardul Passeig, la numărul 92, în cartierul Eixample., pe bulevardul principal.  Acest imobil a fost construit pentru Roger Segimon de Milà între 1905 și 1907. Este denumit, de către barcelonezi, La Pedrera, care înseamnă carieră în catalană, deoarece fațada prezintă anumite ondulări.





Sagrada Familia-  este perceputa ca un triumf al modernismului însă a fost conceputa ca un loc unde se ispășesc păcatele orașului modern. Ideea construcției Catedralei a aparținut lui Josep Bocabella, iar primul arhitect, Francesc de Villar, a proiectat o biserica gotica. In 1883, proiectul a fost preluat de Gaudi care a creat faimoasa Sagrada Familia, catedrala pe care nu a reușit sa o termine. La 10 ani de la moartea sa, in 1936, planurile de construcție ale catedralei au fost distruse într o revolta anarhista astfel încât astăzi ne este imposibil sa știm cum ar fi arătat catedrala finalizata dupa planurile lui Gaudi.
Parc Guell din Barcelona - este la fel de deosebit și special ca și celelalte opere ale lui Gaudi. 
Amenajarea parcului a fost încredințată lui Gaudi de catre Eusebi Guell care a dorit crearea unui parc plin de stil pentru aristocrația Barcelonei

Camp Nou - Muzeul FC. Barcelona.
Camp Nou este stadionul echipei FC Barcelona, are cinci stele după standardele UEFA și a găzduit o mulțime de meciuri la nivel international cum ar fi finale de Liga Campionilor sau meciuri ale naționalei Spaniei, are o capacitate de 98.772 de locuri fiind stadionul cel mai mare din Europa și al 11-lea ca mărime din lume. 
Cartierul Gotic (La Rambla), Catedrala La Seu, cu clădirile sale istorice, străduțele înguste și atmosfera speciala din Placa Reial, o piata mai speciala, numita ``Templul gastronomiei ``
Port Vell cu portul de ambarcațiuni, faleza moderna, mall-ul Maremagnum si Acvariul.
Portul Olimpic cu turnurile reprezentative ale Hotelului Arts si Mapfre.
Parcul Ciutadella cu Arcul de Triumf. 
Muzeul Picasso
Palatul de Muzica Catalana-clădire istorica, patrimoniu UNESCO.
Dealul Montjuic.
Placa d'Espanya cu fântâna arteziana din intersecție creeata de un discipol de-a lui Gaudi.


Lista mea minunata poate continua, pentru ca Barcelona oferă multe obiective pe care le poți vizita, cele prezentate mai sus sunt doar o mica parte din motivele pentru care anul acesta vacanta mea de suflet va fi la Barcelona.
Pentru ca vacantele voastre sa fie minunate, va recomand sa va informați înainte de a achiziționa un pachet turistic.
Este important sa soliciți cât mai multe detalii, sa verifici informațiile primite și sa alegi agenții cu renume pe piața din Romania pentru a nu avea surprize și pentru ca vacanta ta sa fie liniștită lipsita de evenimente neplăcute.


Acest articol a fost scris pentru Super Blog Spring 2013
Etapa 7. Barcelona: mare, soare si Gaudi





2 comentarii:

Postări populare

Powered By Blogger