miercuri, 20 martie 2013

Luxul de a înțelege arta



Elegantine ne pune o întrebare rafinata:    Arta e un lux sau luxul e o arta?
Este o linie atât de fina intre cele doua încât, de cele mai multe ori, în concepția multora cele doua se contopesc și formează un întreg.
Dar totuși, Dali, Van Goght, Picasso, Renoir, Warholl, Da Vinci, Rubens, Cezanne, Brancusi, oare doar atât sa fie arta? Oare asta înseamnă Luxul? 
Asta înțeleg eu prin arta, în concepția mea Arta devine un Lux doar dacă tu permiți acest lucru.
Poți privi Arta, sa iți încarci sufletul de bucurie și uneori sa uiți de mizeria și praful din viata obișnuită sau poți alege sa deții arta și atunci devine un lux.
Dar atunci când Arta devine un Lux  în viata oamenilor parveniți își pierde valoarea și nu mai este un Lux, este doar un obiect de arta prins într-o umbra a vanității... 
Apoi realizam ca într-adevăr Luxul este o arta, sa îți poți permite din punct de vedere Visual sa asamblezi Luxul ai nevoie de viziune artistica.
Arta nu este ceea ce vezi tu ci cea ce poți face pe alții sa vadă și atunci Arta e un lux, foarte putini dețin bogăția de a vedea și simți ceea ce artistul transmite.
Dacă nu ai veleitate de artist poți avea totuși luxul de ați transforma viata într-o arta, poți alege sa trăiești frumos sa fii mândru de realizările tale indiferent de domeniul în care activezi, poți alege sa devii un artist în viata altora și mai mult decât atât iți poți dedica viata Artei.
                                     
 Pentru a crea arta ai nevoie sa copilărești într-un corp de adult, ai nevoie sa iți relaxezi simțurile și sa menții  spiritul mereu tânăr.
Deci, dacă ar fi sa tragem o concluzie Arta e un lux sau luxul e o arta?
Se pare ca aceasta întrebare are un dublu răspuns:

Da: Arta e un lux! Atunci când nu iți permiți sa deții obiecte de arta, atunci când nu poți ajunge la arta, atunci când ești limitat în gândire și nu te relaxezi pentru a înțelege arta.

Da: Luxul e arta! Atunci când ai viziunea de a exhiba distins lucrurile din viata ta, atunci când ai un comportament elegant, atunci când iți dedici viata artei.  

Deții luxul de a descoperi arta în fiecare zi din viata ta,  în lucruri simple și în imaginile pe care natura ți le oferă gratuit.
Articol scris pentru Super Blog Spring 2013

 Etapa 9: Arta e un lux sau luxul e o Arta? 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Powered By Blogger