vineri, 8 martie 2013

Frumusetea pielii perfecte


Pentru a avea o piele perfecta este necesar sa ai grija de tine în fiecare zi, sa te hidratezi  sa ai o alimentație echilibrata, sa te odihnești suficient, sa hrănești pielea cu produse potrivite, sa nu te expui razelor UV fără a aplica factor de protecție și nu în ultimul rând sa te epilezi prin metode non invazive.
Faptul ca trăim într-o lume a tehnologiei și aproape în fiecare zi cercetătorii  ne aduc în atenție produse inedite, nu mai este o noutate.
Astăzi trebuie sa mulțumim Evoluției și sa ne bucuram ca avem privilegiul de a trai într-o lume moderna.

In fiecare luna sau la fiecare doua, trei săptămâni în funcție de tipul firului de par, fiecare femeie și în ultima vreme tot mai multi bărbați, trebuie sa se gândească la metoda de epilare pe care sa o aplice.

Exista o gama variata de soluții și personal le-am încercat pe toate cu excepția metodei de Epilare Definitiva.
Îmi place sa cred ca o femeie trebuie sa aibă pielea fina, catifelata, plăcută la atingere, astfel ca am cautat metoda ideala pentru îndepărtarea parului nedorit și inestetic,
 Îmi doresc ca epilarea fie delicata, eficienta, pe termen lung și cu cât mai puține urmări negative asupra pielii și a confortului meu.
Un studiu de piață ne spune ca cea mai folosita metoda este epilarea cu ceara însă eu nu sunt de acord cu aceasta metoda.
                                    

Epilarea cu ceara reprezinta o modalitate clasica de îndepărtare a parului nedorit.
Pentru a obține rezultate maxime, firul trebuie sa aibă cel putin jumătate de centimetru lungime, ceea ce înseamnă ca pana ajungi la aceasta dimensiune nu iți vei putea expune pielea cu firele de par atât de inestetice la vedere.
In afara faptului ca este incomoda, foarte dureroasa, epilarea cu ceara este diferita fata de celelalte metode de epilare în special prin temperatura ridicata la care este supusa ceara și pielea.
Ceara fierbinte aplicata pe piele distruge treptat sensibilitatea termica a acesteia, produce vasodilatație  subcutanata care în timp duce la dilatația cronica a venelor de sub piele, dilatație ce reprezinta primele stadii în evoluția bolii varicoase.
Mai mult decât atât  epilarea cu ceara este agresiva pentru piele, atât prin temperatura ridicata care distruge terminațiile nervoase de la nivelul pielii cât și prin smulgerea agresiva a firelor de par. Rădăcina acestora este distrusa, însă prin distrugeri repetate la nivelul acesteia se pot produce anomalii celulare și atrofii ale foliculilor piloși care duc la distrugerea aspectului tânăr al pielii, la îngroșarea ei și totodată aceste atipii pot reprezenta substratul unei tumori (foarte rar).  Aceste explicații le dau medicii dermatologi.

Sa nu mai vorbim despre epilarea cu ceara a zonelor inghinale  care este extrem de dureroasa,  însă mai important este ca prezintă riscuri mai mari de infecție locala tocmai pentru ca zona are o bogata flora microbiana, iar smulgerea firului de par lasă pori adânci în piele în care bacteriile pot pătrunde facil.
Deși exista și ceara de unica folosință în multe saloane se folosește epilarea cu ceara care se reciclează în recipiente speciale și se refolosește pentru mai multe persoane.

In timpul epilării cu ceara unul sau mai multi foliculi piloși pot sângera  iar temperatura la care este ridicata ceara în recipientele folosite nu este suficient de mare pentru a distruge unii microbi. Astfel dacă o persoana a fost infectata cu virusul hepatic C sau alți microbi termorezistenți și i-a sângerat câțiva foliculi, exista o șansă de reinfectare a următoarelor persoane care vor fi epilate cu aceeași ceara.

Datorita concursului la care m-am înscris de curând Super Blog Spring 2013, am descoperit un Magazin online unde am găsit o mulțime de Oferte, promotii si reduceri  Aici
Produsul care mi-a atras cel mai mult atenția este Silk’n SensEpil - IPL

Iata și descrierea produsului minune pe care va invit sa il descoperiti:

Ce este Silk’n SensEpil și cum se folosește?
Acest dispozitiv aplică tehnologia HOME PULSE LIGHT (HPL ) tehnologie, ce utilizează energia optica la oprirea creșterii firului de par. Culoarea cat mai inchisa a firului de par absoarbe aceasta energie luminoasa transformând o în căldura de o intensitate foarte ridicata.
Este o tehnologie foarte avansata care se foloseste cat la saloanele de infrumusetare dar se poate folosi foarte usor si acasa.
Firele de par albe, gri sau parul blond nu vor beneficia de utilizarea sistemului deoarece aceste fire de par au un continut scazut de melanina si au un grad ridicat de transparenta. Parul roscat este total exclus a se trata deoarece nu vor exista rezultate.
Silk’n SensEpil doare?
Sentiment poate fi asemanat cu o usoara senzatie de caldura. Fiecare om are propria lui toleranta la durere sau disconfort, dar si alti factori intra in joc. S-ar putea simti durere mai mult daca aveti o piele sensibila, sau foarte inchisa la culoare sau un fir de par gros. Prima data, cand folositi dispozitivul este de obicei cea mai intensa senzatie deoarece lumina pulsata este de o intensitate foarte puternica si apoi dispare cu alte utilizari pentru majoritatea oamenilor.
Silk’n SensEpil are cinci setari pe care le puteţi adapta la sensibilitatea dvs. Folosind setarea cea mai mare va produce, de asemenea, mai multa caldura, si va va oferi rezultate mai bune.
Cat de eficient este?
Este un proces de inalta eficienta daca se tine cont de cateva instructiuni de baza.
Ciclul de crestere al firului de par are mai multe stadii si este programat genetic.
Stadiul ANAGEN are o durata intre 2 si 6 ani pentru firele de par de la nivelul scalpului si se caracterizeaza prin crestere activa.
In stadiul CATAGEN, radacina sufera un proces de involutie, urmand o Stadiul TELOGEN este o perioada stationara de aproximativ 3 luni.
Pentru ca toate firele de par nu sunt in acelasi stagiu, la un moment dat, mai multe tratamente sunt necesare pentru a trata parul in faza de crestere, pentru ca sistemul sa fie cele mai eficient. Compania recomandă tratamente la intervale de doua saptamani pentru primele trei-patru utilizari. In cazul in care a crescut parul la loc, dupa aceste prime trei-patru tratamente, se vor face tratamente suplimentare ce ar trebui sa se aplice pana la rezultatele dorite.
Cat il pot folosi?
Un cartus de lampa care vine cu sistemul are o durata de aproximativ 40.000 de cadre sau flash-uri, ceea ce este suficient pentru tratarea intregului corp o data. Panoul de control afiseaza o lumina de avertizare, atunci cand sunt aproape de finalizare limita de 40.000 de cadre.
Inlocuirea lampii se face foarte usor prin tragere afara a celei vechi si introducerea celei noi. Exista o singura pozitie in care se poate introduce cartusul pentru siguranta ca nu se poate pune intr-o pozitie gresita.
Dupa consumarea cartusului se pot folosi cartuse normale cu 750 de cadre, intrucat nu se comercializeaza separat cartuse de 40.000 impulsuri.
 Disconfort 0
Atunci cand dispozitivul pentru epilare definitiva cu IPL este utilizat in conformitate cu instructiunile de folosire s-a dovedit ca acesta nu provoaca nici un fel de disconfort la nivelul pielii. Astfel epilarea definitiva realizandu-se fara nici un fel de durere, iritatie sau orice alt gen de disconfort cum ar fi cel provocat de epilarea cu ceara sau tratamentele cu laser.
Tratament rapid
Avand o capacitate mare de acoperire a pielii (6cm patrati pe impuls) dispozitivul s-a dovedit a fi extrem de rapit si eficient in indepartarea firelor de par, pieptul unui barbat sau picioarele unei femei putand fii tratae cu ajutorul impulsurilor de lumina in aprox. 15-20 de minute.
Intimitate
De beneficile extraordinare ale tehnologiei Silk'n SensEpil va puteti bucura in confortul propriei case ori de cate ori aveti nevoie sau timpul va permite, fara a mai avea grija unei programari la salonul de cosmetica in cazul in care nu aveti decat cateva clipe libere in decursul unei zile.

Dupa o astfel de descriere sunt convinsa sa încerc aceasta metoda de epilare, chiar dacă prețul aparatului este mai ridicat, dar comparând cu prețul pe care îl plătești la salon în fiecare luna cred ca aceasta investiție se amortizează în timp.
Nu uitați sa  Exfoliezi pielea înainte de orice epilare!
Este cea mai importanta regula,  pentru epilarea acasă ci și pentru epilarea la salon. Înainte sa te epilezi exfoliază și curata bine pielea, exfolierea înainte de orice tip de epilare este foarte utila, deoarece astfel elimini celulele moarte de la suprafață, impuritățile și orice urma de mizerie.
In concluzie, cred ca este clar ca as alege fără rezerve Epilarea cu IPL.

Acest produs a fost creat pentru  Super Blog Spring 2013

Etapa 3. Frumusețea pielii perfecte



5 comentarii:

  1. Bafta, chiar e un produs tentant acest aparat de epilare definitiva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant, nu stiam ca se poate folosi asa ceva si acasa.
    Multumim pentru informatii

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim Coco pentru informatii! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Va mulțumesc și eu pentru ca ați avut răbdare sa parcurgeți un articol atât de lung:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Epilarea definitiva este o metoda foarte eficienta. Recomand!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Powered By Blogger